Belangrijk nieuws aangaande de clubkampioenschappen

BELANGRIJK!
Aanvullende informatie betreffende de Clubkampioenschappen 2024.

Het mag dan wel DÉ CLUBWEDSTRIJD ALLER CLUBWEDSTRIJDEN zijn,
toch heeft uw bestuur de wedstrijd moeten aanpassen naar een 1-daagse wedstrijd. Het aantal inschrijvingen is namelijk te gering om een serieuze verdeling over 2 dagen mogelijk te maken.

De clubkampioenschappen zullen daarom op 1 dag gespeeld worden en wel op 28 september. De voorronde op 21 september komt dus te vervallen.

 

De wedstrijd vorm blijft strokeplay, beide rondes zijn zonder hcp-verrekening.

De dames spelen op deze dag de eerste 9 holes van blauw en de tweede 9 van geel, de mannen spelen de eerste 9 van geel ende tweede 9 van wit.

 

Het clubkampioenschap is dit jaar dus een 1-daagse wedstrijd over 2 rondes van 9 holes. Je moet dus de gehele middag, aanwezig kunnen zijn.
Ook hiervoor geldt dat je alleen moet inschrijven als je volledig beschikbaar bent.

Inschrijven is nog mogelijk via de site (Aanmelden Wedstrijden).

Op zaterdag 28 september gaat de eerste flight om 1?:00 uur van start.

De wedco’s zijn ook dit jaar Aad Twisk en Rob Loos.
Aad Twisk en Maartje Loos zullen op beide dagen optreden als referee, indien er verschillen van meningen of vragen zijn, dan moeten die bij hen neergelegd worden. Bij meningsverschillen wordt geadviseerd de hole zowel naar mening van de speler uit te spelen, maar ook in provisionele vorm, zodat na de ruling van de referee er een score of penalty mogelijk blijft.

Aandachtspunten: Op hole 2 mag je de hoek niet (nooit) afgesneden worden ter bescherming van hole 9, er staat tussen de bomen een witte paal die links gepasseerd moet worden. De green van hole 2 mag dus alleen aangevallen worden als de lijn van de bal de witte paal links passeert.
Er zijn dropping zones bij de greens van hole 3 en hole 8 voor slagen die daar in de hindernis terecht komen.

We spelen zoals altijd per hole maximaal 2 x par + 3 slagen. Als je daar dus boven uitkomt moet je bal oppakken en deze hole verlaten.

Na afloop van de finale, de bekendmaking wie zich de nieuwe clubkampioenen mogen noemen en de bijbehorende prijsuitreiking, is er de gelegenheid ouderwets na te praten en te genieten van een heerlijke ‘Dunes borrelplank’.

Graag hier even apart voor inschrijven. De versnaperingen op de plank kosten € 15,- en natuurlijk krijgen alle leden een aantal drankjes door de club aangeboden.

Tradities heten niet voor niets tradities, maar deze zijn niet onherroepelijk en daarmee niet altijd te handhaven. Misschien dat deze vorm onze club in de toekomst wel beter past en zo een nieuwe traditie zou kunnen worden. De ervaring en de tijd zal het ons leren.

Jullie bestuur verheugt zich zoals altijd op mooie en spannende wedstrijden en ook op een mooie ‘ouderwetse’, maar dit keer wat kleine verenigings nazit.