Verslag Ladiesday Olympiade 30 juli 2024

Hermine Warnaars

Vandaag stond de Ladiesday in het teken van de Olympische Spelen.
Prachtig weer, zelfs heet! De dames waren goed ingesmeerd, met water uitgerust en voorzien van koude doekjes tegen het “transpizweten”! Natuurlijk hadden de ladies enorm hun best gedaan op hun outfit; het Rood-Wit-Blauw-Oranje zag er prachtig uit. Er waren ladies met de Olympische Ringen op hun shirt, cap en oorbellen, nageltjes, veters in de Nederlandse kleuren enz. enz.

En toen moest eerst de flightindeling geregeld worden, dmv het pakken van een kaart met een gekleurde olympische ring met flight nummer en afslagtijd, “moest” het duidelijk worden, maarrrrr door de hitte verliep dit een beetje rommelig, uiteindelijk kwam alles natuurlijk op z’n pootjes terecht!

De dames gingen op de putting green van start, daarna chippen in een afwasteiltje en vervolgens hole 1, 2 en 3. Bij hole 4 moesten de dames eerst ring werpen, ook geen sinecure. Bij hole 6 een voetbal schieten in een héél klein doeltje. Na hole 9 kwamen er nog 4 uitdagingen: blikjes omgooien, boogschieten, 🏓 in hoepel krijgen en croquet spelen.

Een beetje oververhit kwamen de ladies het terras op en met een verkoelend drankje werden de scores snel uitgerekend. Al snel ging de Wedco over tot de ceremonie protocollaire.
Strokeplay/ Greensome wedstrijd:

Eerste prijs: Barbara en Ingrid – 41 slagen

Tweede prijs: Irene en Marina – 44 slagen

Derde prijs: Anne en Sjak – 46 slagen

Marianne B. en Marianne E. hadden een score van precies 100, de slagen van de Strokeplay-wedstrijd  en de scores van de uitdagingen bij elkaar opgeteld, ook goed voor een prijsje!

Barbara en Ingrid werden gehuldigd met een lauwerkrans, een gouden medaille en een fles prosecco!
Daarna werd uit volle borst het Wilhelmus gezongen!

Het bleef nog lang gezellig op het terras.

En om met Pierre de Coubertin te spreken: Deelnemen is belangrijker dan Winnen!!