Verslag Heerenmatchplay 10 juli

Peter Bruining

De laatste dubbele avond 2024
Een avond die als bijzonder in de geschiedenis van de Heeren Matchplay competitie zal worden bijgeschreven. Het Nederlands elftal moest later op de avond Engeland gaan verslaan.
Om dat van twee achtergronden mee te kunnen maken werd te elfder uren besloten om het gehele clubhuis van The Dunes eind van de middag te sluiten. Dus geen hapje en drankje en een gezellige nazit.
Voetbal en golf, geen gelukkige combinatie.

Zaterdag begon het al, na de winst van het Nederlands elftal regende het plotseling afzeggingen en verzoeken om vroege flights, je zal maar wedco zijn.  Starten bijna 12 volle flights om uiteindelijk woensdag 9 volle flights over te houden. De definitieve indeling was met 3 asterixjes de flightindeling uiteindelijk definitief. Rut heeft iedereen op tijd de nieuwe starttijden door kunnen geven waarvoor  hartelijk dank.

Uiteindelijk sloegen 36 deelnemers af en met een lekker zonnetje en een strak windje werd het een mooie golfavond. Sommige spelers in een oranje outfit maar dat viel wat tegen, geheel in overeenstemming met de prestaties van onze voetballers later die avond. Een enkele oranje polo, een hoedje, oranje zool van de golfschoenen, dat was het wel z’n beetje.

 

Even voor zeven uur was de schrijver dezes binnen,  al snel gevolgd door flight 2. De wedco tafel was zeer ongebruikelijk ingericht aan de oostkant van het clubhuis en zo waren van verre al de binnenkomende flights te zien.

Flight 3 bracht niet alleen de uiteindelijke Neary-winnaar Kees van den Bos binnen maar nog belangrijker, Kees had een koelbox met wat bier en lekkere zoutjes bij zich. Dit tot groot genoegen van zijn flightgenoten en natuurlijk schrijver dezes.
Kees had wel de neary maar was ook zijn onmisbare club nr.9 kwijt. Gelukkig bleek in flight 4 Dirk Fortuin deze gevonden te hebben.

Ook in deze flight was een catering aanwezig Ko had wat fris en lekkere blikjes bier mee in een fraaie koeltas. Ko, bedankt namens de dorstige. In deze flight had Peter Berkhout een mooie birdie op hole 3.

Flight 5 heeft ook het nodige bijzonders meegemaakt. Ten eerste een birdie voor Marc Hazenberg op hole 7 en ook nog met 1 up winnen van Peter van Gorkom. Ten tweede moest Diederik zijn eerste verlies incasseren. Eric van de Storm wist met 1 up van hem te winnen en natuurlijk kwam het ook nu weer op hole 9 aan.

Tot nu toe waren er geen uitzonderlijk grote verschillen in de ups en downs maar in flight 6 gaf Robert Mentjox maar 1 ½ hole aan Fred Nekeman. Robert is met deze score de dagwinnaar geworden.

In de laatste 3 flight zijn nog 2 bijzondere uitslagen te vermelden 5 up voor René Witte en 3 up voor Allejandro.

Ondanks de desolate aanblik van de verlaten golfbaan, in het licht van een schemerig zonnetje (het was bijna een deja vu van de Corona periode), zijn gelukkig een groot aantal deelnemers blijven wachten zodat rond half negen iedereen, ook schrijver dezes, naar de tv kon afreizen om te zien dat het venijn in de staart en de arbitrage zit.

Komende woensdag speelt de oneven poule en we zullen ervoor zorgen dat de flessen bij Kees en Robert komen