Verslag Ladiesday 15 oktober 2024

Hermine Warnaars

Vandaag was het een topdag wat betreft de opkomst en wat betreft het weer!
Met zes flights gingen we de baan in en over het algemeen hebben we lekker doorgelopen! De baan ligt er prachtig bij, er is flink gesnoeid. De greens zijn zo glad als een biljartlaken en dus super snel. Daar verkeek menigeen zich op.
Er waren vandaag twee dames met een netto score van 29, Conny en Hermine. Na het berekenen van de laatste 6 holes, werd Hermine tenslotte dagwinnares. Anne had de Tweary op hole 4 gemaakt en Ingrid had als enige een birdie op hole 3! Mooi meisjes!
Bij de nazit was er appeltaart, dat ging er lekker in zo om en nabij lunchtijd! Gabriëlle en Hermine waren namelijk jarig geweest en trakteerden!
Natuurlijk werden ze hartelijk toegezongen, door het Ladiesday koor!
Het nieuwe systeem, dat de Zandvoortse binnenkort in gebruik gaat nemen, vergt nog enige oefening! De Wedco is er druk mee aan het oefenen, half november hopen zij het onder de knie te hebben en zullen zij ook de ladies wegwijs maken. De tijd gaat snel en wij “oudjes” moeten ook met de moderne computertijd mee! Over tijd gesproken 80.000 jaar geleden was er een komeet te zien, de komeet Tsuchinshan-Atlas. Het was de tijd van de Neanderthalers.
Gisteravond was deze komeet te zien boven zee, een bijzonder idee dat wij nu anno 2024 hetzelfde aan de hemel aanschouwen als de Neanderthalers!
Komende dagen is er nog een kans de komeet te spotten, in de richting van zonsondergang zo rond 19.30-20.00 uur! De foto boven dit stukje is gisteravond aan de boulevard gemaakt!
Tot volgende week dinsdagmiddag 22 oktober!